PROISOTEC intervé en la Direcció Execució de les Instal·lacions de l’edifici Delta a l’Hospital de Bellvitge, construït en un temps rècord de 4 mesos i que permetrà a l’hospital posar a disposició moltes unitats COVID.

 

Amb la pandèmia del 2020 s’ha necessitat portar endavant diversos edificis annexos a hospitals ja existents. L’objectiu del Servei Català de la Salut ha estat projectar l’ampliació del servei d’urgències amb 48 boxes i unitats COVID amb 36 habitacions. Amb aquesta ampliació, l’hospital disposa de 809 llits d’hospitalització i 90 llits de crítics.

Aquest nou edifici polivalent està ubicat a un vèrtex del recinte de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB), a l’Hospitalet de Llobregat, ocupant els espais d’aparcament del personal de l’Hospital.

LES INSTAL·LACIONS
Les decisions del projecte veient la previsió del pla Director, van ser alinear l’ampliació prevista i connectar-ho amb l’edifici existent mitjançant una passarel·la.

La proposta afavoreix futures ampliacions i connexió directa amb l’edifici existent, concebent aquesta ampliació com a primer mòdul, més que un edifici d’emergència.

L’edifici consisteix en PB+4 amb una galeria tècnica a la darrera planta on s’ubiquen totes les instal·lacions. Ocupa una superfície total de 4.800 m2. Preveu la possibilitat d’ampliar una planta més en alçada. A catorze mòduls de 5x15m d’estructura prefabricada de formigó armat, de ràpida
execució i durabilitat en el temps.

Cal destacar que tot i tenint poc marge en quant el temps d’execució, hi ha molts aspectes i acabats que s’han tingut en compte. Finalment tots els passos han estat claus per posar en funcionament un edifici de necessitat immediata en moments tant necessaris.

 

PROISOTEC Enginyeria © 2017