El curs coorganitzat per Proisotec ha donat les claus a professionals per desenvolupar projectes d’EPC

El passat 6 de febrer el director tècnic de Proisotec Marc Masó va impartir unes ponències a Barcelona en la segona edició de formació de facilitadors en contractació per rendiment energètic, una iniciativa organitzada i coordinada per Proisotec Energia juntament amb l’Institut Català d’Energia (ICAEN).

Aquesta sessió intensiva ha estat dissenyada per proporcionar la formació necessària a professionals de consultories, administracions públiques i d’empreses de serveis energètics per treballar com a facilitadors en contractes de rendiment energètic (EPC), tant en l’àmbit públic com en el privat.
Les ponències s’han centrat en la creació de la relació de confiança entre el propietari de l’edifici i l’empresa de serveis energètics i les tasques i procediments necessaris que ha de desenvolupar un facilitador per implementar amb èxit els contractes EPC.

El contracte de rendiment energètic proporciona al propietari de l’edifici una garantia quantificable dels estalvis que obtindran amb la realització de les mesures per millorar l’eficiència energètica, tant en energia (kWh) com en cost econòmic, i garanteix que es mantindran durant tota la vida del contracte (de 5 a 15 anys).

Entre els seus avantatges aquesta modalitat de contractació destaca per què els propietaris de l’edifici no han de fer les inversions inicials, sinó que les inversions i el mateix contracte es paguen amb l’estalvi energètic assolit amb les accions realitzades.
Degut a la complexitat dels contractes EPC el paper dels facilitadors qualificats és clau per dur a terme projectes específics d’EPC.

Proisotec ofereix el servei de facilitadors a les empreses interessades a implementar projectes EPC i a empreses de serveis energètics que sol·licitin assessoria per implementar els seus projectes.

Fonts i enllaços d’interés:
ICAEN energia.

Video ICAEN sobre EPC.

PROISOTEC Enginyeria © 2017