Reproduïm l’article d’ahir al Punt Diari on es parla de l’Hotel Anamaria de Vilademuls on des de PROISOTEC hem realitzat el projecte d’instal·lacions, amb una eficiència energètica molt elevada gràcies, en part, a una bomba de calor geotèrmica.

L’hotel Casa Anamaria, que ha entrat en funcionament aquest estiu a Vilademuls, funciona amb el primer sistema híbrid de geotèrmia de l’Estat. L’empresa de Terrassa, Geotics Innova, nascuda fa deu anys i especialista en energia geotèrmica, és la responsable d’aquest sistema innovador mitjançant geotèrmia –una energia renovable que aprofita la calor emmagatzemada al subsòl–. Es tracta de tecnologia híbrida, que combina l’intercanviador amb el sòl i l’intercanviador amb l’aire com a sistemes de captació d’energia. Segons l’empresa terrassenca, es tracta del primer edifici de l’Estat climatitzat mitjançat el sistema híbrid amb una sola bomba de calor. Geotics Innova explica que el sistema té, per una banda, perforacions verticals de 100 metres de profunditat, que conformen l’intercanviador amb el sòl, i un sistema de captació/cessió d’energia tèrmica amb l’aire, de manera que absorbeix l’aire, li agafa l’energia tèrmica i el cedeix a la bomba de calor de la geotèrmica. Segons Geotics Innova, el sistema híbrid és més eficient que els sistemes simples de geotèrmia i aerotèrmia perquè dóna preferència a l’intercanvi amb el subsòl i només fa servir l’intercanvi amb l’aire quan necessita un suport.

El sistema és innovador perquè en aquest cas no hi ha dues bombes de calor, sinó que la mateixa bomba de calor geotèrmica està connectada als dos sistemes de captació, de manera que s’ha reduït el cost d’inversió total i augmenta l’eficiència del sistema. En total, s’han instal·lat 180 kW tèrmics per climatitzar els 1.556 metres quadrats de l’edifici. El sistema híbrid ja s’aplica als països escandinaus.

(Article extret del Punt Diari, Autor: U.Comas) 

Link original de l’article: http://www.elpuntavui.cat

CategoryNotícies
PROISOTEC Enginyeria © 2017